Urframføring: «Waters», av Martin Ødegaard

Nes kirke, lørdag 23. april klokka 17:00 klokka 17:00 (Facebook-lenke, billettlenke- kommer)

Kulturkirken Jakob, Oslo: Søndag 24. april klokka 19:00 (Facebook-lenke med billett-lenke)

En undersjøisk verden, tonesatt av messing og kor. Bli med når to av Norges mest dedikerte samtidsensembler smelter sammen til én klangkropp for å urfremføre Martin Ødegaards nye verk «Waters – Sylva Sylvarum».

NyNorsk Messingkvintett og Kammerkoret Ensemble 96 møttes for første gang i 2017, da de urfremførte Øyvind Mælands Minutter i Kulturkirken JAKOB. Messinginstrumentene og stemmene blandet seg til en fascinerende enhet: de ulike kvalitetene og særegenhetene bygger på hverandre og løftes frem av både likheter og kontraster. Det ble klart at det måtte skrives mer for dette ensemblet!

Nå vender NyNorsk Messingkvintett og Ensemble 96 tilbake til JAKOB for å urfremføre Martin Ødegaards Waters. Ut av de spesielle klangene i hybrid-ensemblet maner Ødegaard frem en detaljrik og storslagen vannverden, fra krusninger på vannoverflaten og imitasjon av hvalsang til regn, is og bølger. Musikerne vil plasseres rundt publikum, slik at man som lytter til tider vil kunne få fornemmelsen av å befinne seg under vann. Også i de øvrige verkene på konserten, av Bjørn Skjelbred, Kari R. Eriksen og Ørjan Matre, trer naturen og menneskene som bor i den frem – både som dystopi og utopi. La NyNorsk Messingkvintett, Ensemble 96 og dirigent Nina T. Karlsen føre deg inn i ukjent farvann.

Medvirkende:
NyNorsk Messingkvintett
Kammerkoret Ensemble 96
Nina T. Karlsen, dirigent

Nes kirke, lørdag 23. april kl. 17:00

Kulturkirken Jakob, søndag 24. april kl. 19:00