Platelansering av ‘Pax’

Vi inviterer til lanseringskonsert i Fagerborg kirke 16. april.

Invitér, lik og del gjerne via Facebook.

Ensemble 96 og Current inviterer til releasekonsert i Fagerborg Kirke tirsdag 16. april kl. 19.30. Billettlenke lenger ned.

Les og lytt:

Plata er et konsept der musikk, kirkerom og budskap gjensidig forsterker hverandre i fremføringen av verk som musikalsk og tekstlig omhandler ulike tolkninger, refleksjoner og aspekter ved begrepet fred. En sentral del av prosjektet er å fremføre nye verk av norske komponister.

(Saken fortsetter under de to anmeldelses-utdragene)

«Pax inneholder sterke komposisjoner fra Cecilie Ore, Stine Sørlie, Eyolf Dale og Martin Ødegaard, og dirigent Nina T. Karlsen skal ha kudos for å ha funnet fram et veldig godt program. Plata er fenomenalt godt sunget og spilt, og 2Ls innovative lydrom er som alltid en opplevelse å høre på.»

Ola Nordal i Ballade klassisk 3. april 2024

«Med treffsikker utførelse er dette en vakker plate, som viser at samtidsmusikk kan være noe for alle. Produksjonen fra 2L er dessuten fabelaktig og romklangen en velsignelse å lytte til.»

Magnus Andersson i Klassekampen 12. april

På lanseringskonserten 16. april vil det bli fremført utdrag fra platen «PAX» samt andre verker. Blant annet; Dale, Ødegaard, Sørlie og Ratkje.

Du får kjøpt billetter via lenka (ticket.co), og i døra i Fagerborg:

  • Fullpris 200,-
  • Honnør 150,-
  • Student 100,-
  • Spesialrabatt – kode får du via en av koristene

Velkommen!

(Omtale av de medvirkende fortsetter under bildet. Foto/leaflet artwork: Morten Lindberg og 2l. Foto: Ståle Tvete Vollan)

Medvirkende:


Current:
Den norske saxofonkvartetten Current har siden starten i 2010 arbeidet med å formidle ny musikk til et bredt publikum.
Gjennom å kontinuerlig bestille og urfremføre verk av både etablerte og unge nordiske komponister har kvartetten opparbeidet seg et stort repertoar bestående av dagsaktuell musikk. Kvartetten er hele tiden på søken etter nye klanger og uttrykk. De senere år har de også samarbeidet med mezzosopran Amelie Aldner om å fremføre Mahler sine sangsykluser, Rückert lieder og Lieder eines fahrendes Gesellen, arrangert av kvartetten selv. Dette samarbeidet har i 2015/16 resultert i konserter i Oslo, Århus, Paris, London, Helsinki og Barcelona.

Ensemble 96:
Kammerkoret Ensemble 96 består i dag av 26 høyt kvalifiserte sangere og er anerkjent både nasjonalt og internasjonalt – gjennom konserter, (ur)fremføringer av samtidsmusikk og ikke minst sine prisbelønnede CD-innspillinger. Både Immortal Nystedt (2L, 2005) og Kind (2L, 2010) ble GRAMMY-nominert for Best Choral Performance i henholdsvis 2006 og 2011. Immortal Nystedt ble videre kåret til en av «Norgeshistoriens 100 beste plater» av Morgenbladet i 2011.

Nina T. Karlsen, dirigent:
Nina T. Karlsen er utdannet dirigent, sanger og musikkpedagog ved Norges musikkhøgskole. Hun har studert under blant andre Grete Pedersen, Tone Bianca Dahl og Mona Julsrud. Høsten 2010 fullførte hun sin mastergrad i dirigering med en eksamenskonsert med Det Norske Solistkor. Høsten 2020 startet hun som universitetslektor og doktorgradsstipendiat i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Norges musikkhøgskole. Nina holder ofte workshops som dirigent for kor. 2012 – 2020 var hun domkantor i Tønsberg med hovedansvaret for Tønsberg Domkor. Nina T. Karlsen har vært ansatt som dirigent og kunstnerisk leder for Ensemble 96 siden høsten 2011.