FRED, for 12. gang

Ensemble 96 inviterer til FRED XII søndag 12. november kl 19.00 i Paulus kirke.

Billettlenke. Billettinntektene går til Leger Uten Grenser – en nøytral og uavhengig medisinsk nødhjelpsorganisasjon.

Budskap om fred er dessverre like aktuelt i dag som før, og vi ser frem til konsert med fokus på ny norsk musikk. 

På programmet står blant annet urfremføring av bestillingsverket Hand på hand av Marianne Reidarsdatter Eriksen med tekst av Hilde Myklebust samt urfremføring av Solacium av Anna Berg

Mer informasjon om verkene og billetter under bildet (design: Liv-Helene Sletttum Sivertsen)

Hand på hand
Verket tar utgangspunkt i tekster fra diktsamlingen Kvar ein fugl (2018) av forfatter Hilde Myklebust. Tematikken er morgendagens menneske – mennesker i utvikling, både når det gjelder teknologi, men også arv og miljø fra generasjon til generasjon.

Solacium
Komponist Anna Berg: «Til konserten FRED XII har jeg laget verket «Solacium» (2023) bestilt av Ensemble 96. Jeg vokste opp med en far som kom til Norge fra et land i krig. Motpolene krig og fred har slik alltid vært tilstede i mitt liv. I arbeidet med «Solacium» fikk jeg anledning til å reflektere videre over ordet «fred». Jeg kom fram til at for meg er fred forbundet med trøst. Som barn tilbragte jeg mye tid i den katolske kirke. Kirkerommet og dens musikk utgjorde et underlig musikalsk univers med sine uforståelige tekster på latin, og tidvis dystre og sørgmodige melodier. Det virket som om menigheten ved å synge salmene samlet seg om noe større enn seg selv. Salmene ga rom for trøst, og dannet et fellesskap mellom dem som tok del i klangen, til tross for at få forstod alt av den latinske teksten. Musikkens klang som trøst og det samlende og uforståelige ved den gregorianske fellessangen danner bakteppet for «Solacium».»

Andre verk blir også framført. Konserten er støttet av Oslo kommune, Komponistforeningen og Kulturdirektoratet.

Velkommen!

Medvirkende:
Ensemble 96
Nina T. Karlsen, dirigent

FRED XII skjer i Paulus kirke søndag 12. november kl. 19.00. Dørene åpner 18:30, og konserten varer i 50 minutter. Kirken er oppvarmet.

Du får kjøpt billetter via TicketCo og i døra.

  • Fullpris 250,-
  • Honnør 200,-
  • Student 100,-
Plakat om tid og sted for konsert med Ensemble 96, søndag 12. november kl 19 i Paulus kirke på Grunerløkka. Design: Liv-Helene Sletttum Sivertsen
Ensemble 96 synger søndag 12. november kl 19 i Paulus kirke på Grünerløkka. Design: Liv-Helene Sletttum Sivertsen.